پاییز فصل «پروار کشی» در روستا های جوین است

یکی از رسوم کهن سرزمین جوین رسم پروار کشی در فصل پاییز است.

در همین رابطه مطلبی را از وبلاگ روستای رامشین باز نشر میکنیم

وزیدن نخستین بادهای سرد و سوزناک نوید زمستان را می دهد و خوشبختانه  یکی از رسوم به جا مانده تا به  امروز مردم رامشین همین پروار کشی می باشد و از این روست که همه ساله مردم رامشین یک یا دو گوسفند را برای تامین گوشت مایحتاج خود و فرزندان قربانی و به استقبال زمستان می روند و معمولا این مراسم در یک روز تعطیل که همه فرزندان بتوانند حاضر باشند انجام می شود.

در زمانهای قدیم که یخچال نبود ، معده (شکمبه) گوسفند را تمیز وگوشت را به قطعات کوچک تقسیم و آن را در روغن تفت می دادند و آن را درون شکمبه می ریختند و سر آن را می بستند و دوباره داخل روغن داغ می انداختند و بعد از آماده شدن جهت نگهداری طولانی مدت آن را به سقف (چفت) خانه آویزان و به نسبت نیاز از آن در فصل زمستان استفاده می کردند.

در این روز دمبه های گوسفند را درون دیگ میریزند و  آن را با حرارت ملایم می جوشانند که بوسیله این کار  دمبه روغن خود را پس می دهد و روغن های به دست آمده از آن را درون ظروفی از جنس روی که به آن دبه می گویند می ریزند تا در مواقع لزوم از این روغن که به آن روغن دمبه می گویند استفاده کنند و جزغاله های به جا مانده از دمبه های حرارت داده شده را جزله می گویند که از آن در غذاها و مخصوصا درون فتیر هایی که خودشان درست می کنند استفاده می کنند.

معمولا  اولین وعده غذای روز پروارکشی آبگوشت مهیا می کنند و در کنار آن جگر سفید(شش) گوسفند را با مقداری از جگر سیاه تفت می دهند و درون آن تکه های نان می انداختند که به اصطلاح به این نانها نان روغنی  و  به این غذا جغور بغور نیز می گویند.

Author: مدیر مسئول نشریه نسیم جوین

1 thought on “پاییز فصل «پروار کشی» در روستا های جوین است

  1. باسلام
    خدا قوتت بده پهلون خسته نباشید
    بنده معتقدم درین بحر پر تلاطم اینترنت ما نیازمند کشتی نوحیم
    ظلمات است و تاریکی میترسیم از خطر گمراهی
    پس معلم عزیزم نوح ما باش درین دریا خضر ما باش در این تاریکی
    دانش اموز شما عباس ابادی

       1 نفر با این دیدگاه موافق هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.